Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor

Secţia Română - Regiunea Sibiu

Concurs gastronomic Bucatarii Mediensis editia a III a

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

REGIUNEA 1 SIBIU 

 

 

                                FACETI LOC....GASTRONOMIA E PE PRIMUL LOC

 

 

                   Organizat prima data in urma cu 3 ani,in anul in care municipiul Medias sarbatorea 750 de ani de la prima atestare documentara,Concursul gastronomic "BUCATARII CIVITAS MEDIENSIS" si-a gasit un loc binevenit in evenimentele culturale organizate de Asociatia Internationala a Politistilor -INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION  Regiunea Sibiu.Pe baza unui parteneriat solid si cu traditie  incheiat cu Primaria Municipiului Medias ,prin Directia de cultura ,sport ,turism si tineret , concursul gastronomic a fost introdus in programul de activitati anual al asociatiei  avand in vedere si desfasurarea pe parcursul intregului an pe raza judetului Sibiu  a manifestarilor dedicate REGIUNII EUROPENE GASTRONOMICE .

                   Caracterul international a fost dovedit prin participarea a 2 echipe din UNGARIA ,I.P.A. JASZSZENTANDRAS  si I.P.A.BOGACS , I.P.A.SERBIA -KIKINDA si I.P.A.MOLDOVA -STRASENI.Alaturi de acestia si-au dovedit maiestria si colegii de la I.P.A. ALBA -Aiud,I.P.A.SIBIU - Pompieri Medias ,I.P.A.SIBIU si Asociatia cadrelor militare in rezerva ,I.P.A. Axente  Sever ,Asociatia de vanatoare Darlos  si Security Emailul Medias .

                    Sositi in Medias inca de joi,12 septembrie ,oaspetii din strainatate au avut parte de in program cultural in Medias prin vizita la Muzeul municipal Medias si Sala I.P.A. care gazduieste uniforme de politie ,caschete ,trofee,insemne militare si tehnica criminalistica.O vizita in imprejurimi a fost facilitata de transportul oferit de S.C.ROATIR.

                   Oferta administratiei locale , de a fi folosit in acest an ca loc de desfasurare ,PARCUL GREWELN,s-a dovedit inspirata si beneficiind de o vreme suoerba  startul competitiei a fost dat sambata 14 septembrie  a.c.Noutate de organizare a fost participarea echipei I.P.A. din Medias hors-concours(fara jurizare) pentru a asigura certitudinea unei evaluari fair- play a concurentilor .

                   Juriul a fost format din membrul nostru ERNI SCHMIDT , actual Chef Restaurant RIVA din Malta ,Cosmin Holban Chef Restaurant CRISS Medias  si Silviu Comiza manager Hotel Restaurant Select .

                   Valoarea artistica a oamenilor de pe aceste locuri a fost dovedita prin creatiile "STINDARDUL LUPUL DACIC,TERACOTA MEDIAS 1906,SIGLA MEDIENSIS" care au fost oferite participantilor din alte localitati prin grija S.C.TERACOTA MEDIAS

                   Timp de patru ore ,concurentii au incins focurile pe muzica live oferita de prietenii  grupului folk BALADA , Nelu Ivan si Marius Catalan, iar voia buna s-a generalizat devenind o reala petrecere campeneasca(care a fost si scopul principal).

                   Copiii si nepotii membrilor ,dar si ai altor participanti s-au intrecut intr-un concurs "DULCE" si peste 25 de copii au fost premiati primind cadouri oferite de Primaria Medias ,Cofetaria Lidia ,Baum GAMES DUMBRAVENI . Tinerii medaliati au fost inconjurati cu dragoste de cei apropiati ,iar I.P.A.JUNIOR devine o realitate.

                   Finalul a fost incandescent ,juriul atribuind premii dupa o lunga chibzuinta.Medaliile si cupele au fost insotite de vase emailate oferite de S.C. EMAILUL MEDIAS ,iar marele premiu a fost oferit personal de catre Viceprimarul mun. Medias , CHRISTINE THELLMANN,in semn de pretuire pentru aceasta manifestare.

                   Inca o data deviza asociatiei  SERVO PER AMIKECO -SERVICII PRIN PRIETENIE a fost demonstrata prin tot ceea ce s-a realizat in aceste zile.

 

 

 

                                                                  PRESEDINTE I.P.A REGIUNEA SIBIU

 

                                                                  Marian Dorin Dumbrean

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Doriţi să deveniţi membru?