Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor

Secţia Română - Regiunea Sibiu

AU MUNCIT ALATURI DE ARTHUR TROOP !!

Relatia de prietenie cu I.P.A. KOLN dureaza de cativa ani ca urmare a serviciului politienesc efectuat de catre colegul nostru Horia Covaci pentru asigurarea climatului de siguranta publica cu ocazia marelui carnaval de la Koln si a vizitei efectuate la Medias de catre 2 delegatii I.P.A. din Koln.

      Fondat de catre imparatul roman AUGUSTUS cu putin timp inainte de nasterea Domnului ISUS CRISTOS, orasul KOLN a cunoscut o dezvoltare deosebita prin grija imparatului CLAUDIUS la rugamintile sotiei sale AGRIPPINA care s-a nascut aici.De la "COLONIA CLAUDIA ARA AGRIPPINENSIUM" numele de oras COLOGNE a evoluat ca o metropola comerciala pe malul RINULUI.Dupa caderea Imperiului Roman,COLOGNE a ramas resedinta regilor CAROLINGIENI.Ca resedinta a arhiepiscopului,orasul a primit tot mai multe functii in timpul Evului Mediu si a devenit cel mai important oras in SFANTUL IMPERIU ROMAN DE APUS iar in anul 1477 a primit statutul de "ORAS IMPERIAL LIBER"

      Primaria din KOLN este o constructie cu radacini mai vechi de 800 de ani  reflectand aspiratiile mai multor generatii fiind cea mai veche primarie atestata documentar in Germania -113

      Aici a a vut loc ,in data de 5 februarie 2016,primirea oficiala a delegatiilor participante la a 60 a aniversare a constituirii I.P.A. KOLN.Viceprimarul orasului a urat binevenit delegatiilor din Anglia,Suedia,Romania ,Belgia si Canada demonstrand valentele economice si turistice a unui oras cu peste o suta de milioane de vizitatori anual.

       ALAN CARTER ,unul din cei mai longevivi secretari internationali I.P.A.  a transmis un cald salut presedintelui I.P.A. Romania ,D/lCostica Voicu.De asemenea ne-a surprins vioiciunea lui DAVID MOORE din Chester  Marea Britanie ,care la 89 e ani participa la al 20 lea carnaval IPA KOLN.Cei doi reprezetanti  insulari ai locului in care a fost infiintata I.P.A. au avut sansa de a munci impreuna cu ARTHUR TROOP la fundamentarea acestei prestigioase asociatii profesionale internationale a politistilor.

        La aceeasi receptie au participat si membrii I.P.A. din SCARBOROUGH -MAREA BRITANIE ,Chris Charlton-secretar,William Lloyd -trezorier si Judith Smith.Alaturi de acestia simpatica delegatie din Suedia a adus aerul fiordurilor scandinave prin simpaticile Brit Hermansson May Britt Rinaldo -presedinta comisiei profesionale din Suedia si membra a Consiliului Curatorilor de la Gimborn.

        Seara de deschidere a festivitatilor dedicate aniversarii a 60 de ani de la constituirea I.P.A.Koln a fost condimentata de celebrele chiftele de cartofi su sos de mere udate de vestita bere KOLSCH.Un moment fantastic l-a constituit micul concert cu cimpoiul scotian interpretat de Norbert Muller din Hennef  Germania ,bineinteles in kilt-ul scotian.

         O excursie in frumoasa zona SIEBENGEBIRGE cu o vedere panoramica a RINULUI  de la KONIGWINTER si o plimbare prin fosta capitala Bonn au prilejuit colegului Vinnie Boihlefeld de la I.P.A. Koln sa demnstreze calitatile de ghid turistic intr-o engleza desavarsita.

         Pana la marea parada am fost invitati sa participam la sarbatorirea pensionarii politistului  GEORG BUCHHOLZ ,care dupa 42 de ani de serviciu a organizat o mare sarbatoare intr-un cort gigant in oraselul LONGERICH.Timp de 8 ore formatii de muzica si fanfare au omagiat activitatea politistului cunoscut cu numele SCHORSCH.

         Dineul de gala a I.P.A. KOLN a fost organizat la Hotelul de 4 stele LEONARDO unde presedintele Dietmar Udo Weiss si secretara Constanze Brixel  au primit salutarile oficiale ale invitatilor si cadourile destinate vitrinei I.P.A.

         Am avut placerea sa fim la aceeasi masa cu presedintele de onoare al I.P.A.LIEGE din BELGIA,Guy Delcourt care ne-a relatat despre preocuparile belgienilor de a intineri asociatia lor.

         La toate evenimentele ni s-a aratat o frumoasa ospitalitate fiind inconjurati cu prietenie de Gunter Rammel -fost presedinte I.P.A. KOLN si sotia sa MARIA ANSARI  originara din IASI,Eckard Zimmermann -presedinte  I.P.A. METTMANN -Germania care ne-a invitat la  jubileul lor din septembrie 2016 si Dieter Jochmann cu sotia care ne-a promis o vizita la Sibiu.

         Sarbatoarea s-a terminat luni ,8 februarie ,in celebra ROSENMONTAG -LUNEA TRANDAFIRILOR ,cand 1 milion de oameni costumati de carnaval au marsaluit pe o distanta de 12 km.pentru a oferi  mii de tone de dulciuri si buchete de trandafiri.

         Daca la carnavalul de la Rio de Janeiro puteti participa mai greu,va sfatuiesc ca o data in viata sa participati la CARNAVALUL DE LA KOLN.
 

      PRESEDINTE I.P.A. REGIUNEA 1 SIBIU
 
           MARIAN DORIN DUMBREAN

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Doriţi să deveniţi membru?