Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor

Secţia Română - Regiunea Sibiu

I.P.A. LANDSHUT sau RIGOARE GERMANA

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION
REGIUNEA 1 SIBIU 


                                  I.P.A. LANDSHUT  sau RIGOARE GERMANA

        De peste 10 ani intre I.P.A.LANDSHUT  si I.P.A. REGIUNEA 1 SIBIU se desfasoara activitati diverse cu accent pe vizitele reciproce.Despre cea efectuata la Sibiu de ZIUA POLITIEI in 2015 am relatat in Revista I.P.A.ROMANIA  si in JURNAL I.P.A. SIBIU 2016.Intre timp prietenii nostri au revenit in vizita si cu un grup de pelegrini de la ERLOSERKIRCHE avand ca tinta Bisericile Evanghelice Fortificate din Transilvania ,dar au si contribuit cu uniforme de politie destinate Biroului I.P.A. de la Sibiu si Muzeului din Medias,cat si uniforme pentru politisti ce folosesc motociclete in serviciu.
        Sufletul activitatilor comune este PETER KURZAI ,presedintele I.P.A. LANDSHUT ,secondat de MAXIMILIAN MUNDT ,GERHARD EDENHOFER -secretar si STEPHAN WEINDICH-trezorier.Programul pentru sarbatorirea a 35 de ani de la infiintarea I.P.A.LANDSHUT ne-a fost prezentat inca de la sfarsitul anului 2015 ,iar parcursul evenimentelor intre 20-23 octombrie 2016 a fost fara fisuri.
        Delegatia cea mai numeroasa -8- a fost a Regiunii SIBIU ,dar cunoasterea colegilor din OLANDA -ARNHEIM si judetul DE GRAAFSCHAP,AUSTRIA-RIED im INNKREIS,CEHIA -CESKE BUDEJOVICE a fost cu adevarat un castig pentru activitatile noastre viitoare.
        Gazdele noastre au dorit sa impresioneze cu doua puncte turistice de prima marime in BAYERN si au reusit sa ne prezinte ALLIANZ ARENA cu toate secretele faimoasei echipe BAYERN MUNCHEN si AEROPORTUL MUNCHEN unde politisti competenti ne-au prezentat modul de asigurare a securitatii aeroportului.
        La seara festiva , sambata 22 octombrie ,au prezentat felicitari ALFONS SATZI -reprezentantul judetului ,WILHELM HESS-reprezentantul orasului LANDSHUT,Comisar sef de politie HELMUT EIBENSTEINER -seful Politiei Landshut,HUBERT STEIGER -presedintele Directiei Politiei Federale MUNCHEN.
        Piesa de rezistenta la licitatia desfasurata cu obiectele aduse de fiecare delegatie ,a constituit-o o frumoasa opera de arta in sticla si metal apartinand artistului sibian TAMAIAN ,care a fost adjudecata in final de familia MUNDT.Suma obtinuta in final va fi folosita intr-un scop social.
        Pe fondul muzicii irlandeze si scotiene prezentate de formatia  "CRAIGH na DUN"  am legat prietenii cu ROLAND KRIEGER presedinte I.PA. ALLGAU -KEMPTEN si CHRISTIAN ANTINIE politist originar din SIBIU ,care ne-au invitat sa vizitam casa I.P.A.de la KEMPTEN.
            cu JIRI NEVYIEL presedinte I.P.A. CESKE BUDEJOVICE orasul veselului soldat SVEJK din romanul lui KAREL KAPEC
            cu JOSEF SPITZER presedinte I.P.A. RIED im INNKREIS AUSTRIA
            cu DANUT DUMITRU DRAGAN -membru I.P.A. Directia Pasapoarte BUCURESTI ,ofiter in rezerva care ne-a invitat sa vizitam frumoasa pensiune de la BERCHTESGADEN GERMANIA.
          La sfarsitul lunii iunie 2017 in LANDSHUT  are loc celebrul festival dedicat vietii medievale ,
denumit NUNTA PRINCIARA ,la care iau parte timp de trei zile peste 3000 de oameni in costumatii de epoca.Cei care doresc sa participe la aceste manifestari sunt rugati sa contacteze presedintele I.P.A. SIBIU -0742 100768.-  mariandumbrean@yahoo.ca


                                            PRESEDINTE I.P.A. REGIUNEA 1 SIBIU 

                                            MARIAN DORIN DUMBREAN
            

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Doriţi să deveniţi membru?