Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor

Secţia Română - Regiunea Sibiu

FELICITARI…IN UMBRA LUI ARTHUR TROOP


INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION 
REGIUNEA 1 SIBIU


                                                               FELICITARI...IN UMBRA LUI ARTHUR TROOP


        De numele lui STUCHLIK LASZLO ,membru I.P.A.UNGARIA ,se leaga unul din cele mai importante monumente dedicate activitatii lui ARTHUR TROOP ,creatorul marii asociatii internationale a politistilor.
O zona de langa Szolnok-Ungaria,JASZSZENTANDRASY  ,cunoscuta pentru cultura trufelor ,a devenit din 1998 locul in care poate fi vizitat I.P.A.MEMORIAL PARC str.JARASI ISKOLA nr.49.La initiativa lui LASZLO STUCLICH,care a donat  ptr.I.P.A.UNGARIA  un teren de cateva hectare cu destinatia creearii unui parc I.P.A.in care toate tarile membre sa construiasca cate o casa I.P.A.,membrii I.P.A. FEROVIAR din zona au realizat initial un parc unde au creat o colina artificiala pe care a fost transportata o piatra megalitica de cateva tone in fata careia a fost instalata statuia lui ARTHUR TROOP cu inscriptia numelor tuturor tarilor membre I.P.A.Inaugurarea monumentului a avut loc acum 20 de ani ,in 1998 in prezenta fondatorului ARTHUR TROOP ,a secretarului general ALAN CARTER si a lui LASZLO STUTCLICH.Moartea lui A.Troop in urmatoarea perioada si lipsa unei coordonari internationale a condus la oprirea proiectului in aceasta faza.
        Spre cinstea lor ,membrii I.P.A.JASZSZENTANDRAS ,presedinte Dr.LUKACS GUSTAV,organizeaza anual un concurs international de gatit cu tematica"MANCARURI PE BAZA DE TRUFE" in program fiind cuprinsa si vizita la I.P.A. MEMORIAL PARG ARTHUR TROOP.Prezenti in al doilea an la acest concurs ,membrii I.P.A. 1 SIBIU au avut placerea de a se deplasa la monument cu o caleasca  pusa la dispozitie de organizatori ,iar in fata monumentului au fost inmanate esarfe tricolore si revista I.P.A.SIBIU ,colegilor maghiari FERENCZ SOUCZ,KIKO,MIKES MARGIT si ELEK BEATA.Surpriza totala a fost eferita de gazde care au oferit un tort colegului nostru ERNY SCHMIDT care isi aniversa ziua de nastere.
        TUBER AESTIVUM VITT sau TRUFA sau JASZAG a  dominat de la inceput evenimentul organizat in acelasi timp cu ZIUA SATULUI JASZSZENTANDRASY,fiind prezenta in palinca din trufe oferita cu generozitate si prietenie de catre participanti.La rugamintea organizatorilor am format doua echipe de concurs cu doua standuri care au reprezentat I.P.A.ROMANIA  alaturi de produse traditionale la care coada de servire era fara sfarsit.
        In paralel cu concursul de gatit au fost efectuate demonstratii cu caini special dresati pentru gasirea de trufe ,materiale de prevenire antiinfractionala a politiei maghiare,tehnica de lupta si mijloace auto folosite in activitatile politienesti.
        Ca la  orice manifestare I.P.A. am avut prilejul sa cunoastem noi colegi,presdinta I.P.A.PECS -VARGA SZOFIA cu o frumoasa prezentare a zonei si BARICS FERENCZ PETER cu intense legaturi de prietenie in Romania si prin sotia originara din Simleul Silvaniei.Cu mare placere au vorbit cu noi si alti localnici proveniti din Satu Mare stabilindu-se frumoase relatii de prietenie.
        Festivitatea de premiere a adus pe podium echipele I.P.A.1 SIBIU  care au castigat locul 1 cu specialitate ERNY -TAGLIATELLE CU TRUFE SI 3 FELURI DE CARNE, locul 3 cu specialitatea NICK-TOCANITA DE PIPOTE CU TRUFE si locul 1 la categoria desert cu specialitatea IOANA -PAPANASI CU DULCEATA DE CASA.
        Baia de la strandul termal si programul artistic al comunei au finalizat o FRUMOASA SARBATOARE I.P.A. 
        Ramane invitatia lui LASZLO STUTCLICH de a merge la JASZSZENTANDRASY pentru o saptamana la conacul de langa MEMORIAL I.P.A. PARC ARTHUR TROOP.

                                                                                 PRESEDINTE I.P.A REGIUNEA 1 SIBIU 
                                                                                 MARIAN DORIN DUMBREAN 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Doriţi să deveniţi membru?