Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor

Secţia Română - Regiunea Sibiu

CONCURSULGASTRONOMIC “BUCATARII CIVITAS MEDIENSIS”


               I.P.A.JUNIOR -CASTIGATOAREA CONCURSULUI GASTRONOMIC "BUCATARII CIVITAS MEDIENSIS"

         Initiat in 2017 pentru celebrarea celor 750 de la prima atestare documentara  a municipiului de pe TARNAVA MARE, concursul gastronomic "Bucatarii Civitas Mediensis" a readus la mijlocul lunii septembrie ,cca 300 de membri I.P.A.impreuna cu familiile si prietenii lor.Locul desfasurarii evenimentului a fost din nou ,curtea vechii manastiri franciscane ,care azi adaposteste Muzeul Municipal Medias.
         In prezenta primarului Gheorghe Roman si participantii la actiunea LET,S DO IT ROMANIA, dupa intonarea imnului Romaniei si I.P.A.,a fost dat startul competitiei  pentru numerosii participanti dornici de victorie.
         Din start , participantii au primit efigia municipiului  Medias , realizata de firma TERACOTA cu sprijinul membrului simpatizant ,UWE DRASER si revista I.P.A cu articolul despre concursul din 2017,"DE GUSTIBUS NON DISPUTANDUM".
         Au pus tot sufletul pentru a participa la eveniment urmatoarele echipe :I.P.A. JASZSZENTANDRAS -UNGARIA ,I.P.A. BUDAPESTA,I.P.A 1 BRASOV,I.P.A ALBA -SALAJ,I.P.A 1 VALCEA,I.P.A.2 SIBIU,GRUPA VANATORI,I.P.A 1 SIBIU -I Medias ,I.P.A. 1 SIBIU -Medias Old Boys,I.P.A 3 .MURES ,Pensiunea Retro Regina Baassen, I.P.A .1 SIBIU -Medias III,Cavalerii de Medias si I.P.A. JUNIOR SIBIU  MEDIAS .
         In premiera  a fost organizat un stand pentru copiii si nepotii membrilor I.P.A. cu varsta pana la 10 ani,care au concurat cu produse  dulci si foarte dulci .20 de copii au primit premiul I insotit de diploma ,medalie  si sapca I.P.A.
O cupa speciala , adusa de I.P.A.BUDAPESTA din partea I.P.A. UNGARIA , a fost decernata de catre juriu grupei I.P.A. JUNIOR .Cu emotie in suflet , cupa a fost depusa de cei mici la sala I.P.A.din  cadrul muzeului municipal Medias ,promitand ca vor veni cu colegii pentru a revedea uniformele de politie si trofeele I.P.A. expuse .Castigatorii au fost "indulciti " cu in pachet special realizat de cofetaria E DULCE (familia Savu,membru de drept I.P.A.)
         Focurile competitorilor au fost intetite de muzica grupului BALADA format din Nelu Ivan si Marius Catalan, care au interpretat frumoase melodii de suflet.
         In avant deosebit au avut  prietenii nostril de la I.P.A Ungaria si I.P.A. Valcea care fiind prezenti co o zi inainte ,au beneficiat de in program special organizat pentru ei.Vizita la Sala I.P.A. ,Biserica Romano Catolica ,Biserica Evanghelica Bazna si relaxare la Complexul Expro BAZNA.Manifestarile au fost posibile datorita ajutorului oferit cu generozitate de S.N.ROMGAZ MEDIAS ,EMAILUL MEDIAS , TERACOTA MEDIAS ,S.C.CRISSSERV MEDIAS ,MEDIMPACT MEDIAS ,S.C.SUTECH,S.C.RO TIR ,A.F.VERES,ASOCIATIA R.A.L.F.
         Dupa 4 ore de munca asidua echipele au prezentat in fata juriului  format din  ERNI SCHMIDT , LUCIAN HOLBAN  MASTER CHEF la Rest . CRISS  si  MASTER CHEF  SILVIU COMIZA  rest.DENIS   supervizati de castigatorul Masterului Chef Romania , ADI VOICA. .Cupele si medaliile au fost insotite de articole de bucatarie oferite de firma EMAILUL MEDIAS prin domnii Cretu Traian si Doru Vlasin.
         Anul 2019 va fi ANUL CAPITALEI CULTURALE GASTRONOMICE EUROPENE ,SIBIU ,intrat pe traseul marilor manifestari europene.Toti si-au dorit sa revina pentru o manifestare deosebita.
                                                 PRESEDINTE I.P.A. REGIUNEA 1 SIBIU
                                                   MARIAN DORIN DUMBREAN 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Doriţi să deveniţi membru?