Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor

Secţia Română - Regiunea Sibiu

Sinteza activitatilor I.P.A. REGIUNEA 1 SIBIU

Sinteza activitatilor desfasurate de membrii regiunii 1 SIBIU in  perioada oct.2015 -15.07.2016

 

             -membrii asociatiei au desfasurat  saptamanal o intalnire la Complex expro Bazna pentru activitati sportiv recreative si relationare.


             -au fost realizate doua intalniri cu caracter sportiv cu colegii din zona SIBIU si AGNITA .Un meci de fotbal deosebit a vut loc intre echipa participanta la turneul de la Eibergen si cea de la Tarragona.


             -a fost redactata si publicata editia 2016 a REVISTEI I.P.A. JURNAL -PUBLICATIE A I.P.A. REGIUNEA 1 SIBIU (ISSN -2069-6825),editie jubiliara cu ocazia implinirii a 20 de ani de la constituirea I.P.A.ROMANIA.Conceputa ca revista de informatie istorica si turistica a regiunii in 4 limbi (franceza,engleza,germana si maghiara),de relevare a activitatilor importante  desfasurate si de prezentare a proiectelor viitoare,revista a fost distribuita alaturi de un calendar personalizat si insemne I.P.A. ,tuturor membrilor ,in cadrul unei intalniri la sfarsit de an, la care au fost invitati ofiterii din comanda inspectoratului,membri simpatizanti,functionari din administratia locala si sponsori.

             -VASILE POPESCU, presedinte al U.A.P   MEDIAS ,membru de drept ,a vernisat 2 expozitii de pictura in cadrul GALERIEI CIRUS din MEDIAS -ODA SIMPLISSIMEI FLORI UN PROIECT DE SINERGIE A FAPTELOR.Criticul de arta ,OLIMPIA TUDORAN  CIUNGAN a relevat de fiecare data valoarea artistica a lucrarilor expuse.

             -in acceasi viziune a artistului plastic, VASILE POPESCU,acesta a desfasurat o larga actiune de voluntariat la ASEZAMANTUL  de COPII SFANTUL LEONTIE  din RADAUTI ,unde a pregatit o clasa de copii pentru realizarea de acuarele.Lucrarile au fost expuse la expozitii zonale dar si in strainatate ,iar doi tineri au obtinut premiul cel mare la Concursul International din ITALIA.

             -in colaborare cu Muzeul Politiei Romane a fost realizata o expozitie a uniformelor de politie care a fost prezentata la Muzeul ASTRA SIBIU cu ocazia Zilei Politiei iar apoi la Medias ,in cadrul camerei I.PA.de la Muzeul Municipal unde a fost prezentata si lucrarea de doctorat UNIFORME DE POLITIE.

            -celor 22 de femei ,membre I.P.A. ,le-au fost oferite cadouri cu ocazia zilei de 1 si 8 martie si au fost organizate 2 petreceri in cinstea femeilor politiste si a sotiilor politistilor.

             -a fost organizata lansarea de carte POKER CU MASTI ,in prezenta autorului DORU VIOREL URSU ,fost ministru de interne.

             -membrii asociatiei au participat la lansarile de carte - TRADAREA SECURITATII IN 1989 in prezenta autorului LUPU CORVIN  si DUPLICITARII in prezenta autorului CRISTIAN TRONCOTA.

             - 3 membri au participat la Festivitatile organizate de I.P.A. KOLN cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la infiintare

             -2 membri au participat la festivitatile organizate de I.P.A. SOPRON UNGARIA cu ocazia celei de 25 aniversari de la infiintare .

             -in cursul lunii aprilie a fost primita vizita delegatiei I.P.A. SOPRON , in cadrul parteneriatului incheiat in urma cu 6 ani .Vizita a avut un caracter itinerant ,la care au participat si colegii de la I.P.A.ARAD ,HUNEDOARA  MURES -Penitenciare (vizita si cazare la casa LIPOVA,vizita la Deva si ORASTIE , Tg.Mures.)

            -2 membri au organizat impreuna cu Clubul de Dresaj Canin, 2 demonstratii cu caini in cadrul Zilei Portilor Deschise ,dar si activitati in unitati scolare in cadrul activitatilor SCOALA ALTFEL.

            - echipa de minifotbal sub 35 de ani a participat la turneele de fotbal de la EIBERGEN-OLANDA ,VARSOVIA SI FELIX obtinand calificari in parte superioara a clasamentului.

            - echipa de
 minifotbal peste 35 de ani a participat la turneul de fotbal de la RICCIONE clasandu-se pe locul 7.

            -3 membri au participat la concursul de tir organizat de I.P.A. 2 ALBA.

            -in cadrul programului AUSTAUSCH -SCHIMB DE EXPERIENTA ,organizat impreuna cu I.P.A. GERMANIA ,au fost organizate activitatile de primire si introducerea in actvitatile profesionale si I.P.A. a 3 membri -KLAUS BERGJURGEN -I.P.A. GELSENKIRCHEN

                  -LUTZ PEUKER -I.P.A. MUNSTER

                -MONA GEIDER -I.P.A.STUTGART

 

 Activitatile au fost desfasurate cu sprijinul comenzilor subunitatilor de politie sub directa supraveghere a Vicepresedintelui I.P.A.,LUCIAN TARNU si adjunct al I.P.J. SIBIU si Vicepresedintelui I.P.A,OVIDIU TICHINDELEAN, sef serviciu .
 Actiunea a fost realizata in colaborare cu MARIA NAUHAUSER coodonatoare a programului din partea I.P.A.GERMANIA .

          Pe parcursul perioadei ,activitatile au fost comunicate secretariatului cu documentare fotografica pentru publicare in revista JURNAL I.P.A. ROMANIA
                
                
      PRESEDINTE I.P.A. REGIUNEA 1 SIBIU
 
                
                MARIAN DORIN DUMBREAN

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Doriţi să deveniţi membru?