Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor

Secţia Română - Regiunea Sibiu

SAPTAMANA DE SPORT SI CULTURA

    Credinciosi principiilor de reciprocitate a intalnirilor membrilor regiunii,luni ,15 februarie 2016 am organizat intalnirea sportiva de la statiunea balneo-climaterica BAZNA,dedicata colegilor nostri de la Agnita.Aceasta, urma frumoaselor intalniri din anul 2015 ,cand impreuna cu stagiarul de la I.P.A. GELSENKIRCHEN,SIMON HOHENBERG,am fost ghidati de agniteni la Biserica saseasca fortificata de la care pot fi observati maiestuosii munti ai Fagarasului, am vizitat expozitia portului popular de pe Valea Hartibaciului,am verificat potentialul fizic in cadrul unui meci amical in care a evoluat si oaspetele german si am degustat bunatatile culinare din zona la fosta statiune Saraturi.De asemenea in ultima duminica din ianuarie 2016 am fost invitati la FUGA LOLELOR prezentata in revista I.PA.Romania in anul trecut.

     Sala de sport a com.Bazna a fost gazda unei infruntari sportive reusite ,iar protagonistii au fost recompensati cu cateva ore de relaxare in cadrul Complexului Expro Bazna unde am adus un pios omagiu membrului nostru simpatizant COSTEL TOTAN,decedat in decembrie 2015 ,caruia asociatia noastra ii datoreaza posibilitatea frecventarii saptamanale a acestui centru de recreere.     Specialistii nostri culinari si-au dovedit priceperea la pensiunea KAILIS unde am impletit cantecele de pe Tarnave cu cele de pe Hartibaci.Intalnirea a prilejuit si incheierea unui protocol cu D-na NICOLETA MARGINEAN,administratoarea pensiunii ,care este pregatita sa primeasca membrii I.P.A,la preturi sub cele a caselor I.P.A. -tel.0737822637.

     Finalul saptamanii a fost dedicat zilei CONSTANTIN BRANCUSI fiind invitatii colegului nostru ,VASILE POPESCU,presedinte al Uniunii Artistilor Plastici filiala Medias.Omagierea sculptorului care a deschis un nou drum in arta si devenit un simbol al artistilor romani ,a avut loc la Galeria de arta a mun. Medias .ocazie cu care au expus lucrari de arta sculptorii Mario Lupu si Emil Marginean si pictorii Jeni Rosianu,Horea Lupp alaturi de cateva tinere talente mediesene.

    Multiplele activitati culturale in care membrii asociatiei noastre au fost angrenati au convins autoritatile despre rolul pe care il vom putea avea in desfasurarea evenimentelor culturale ce se  vor organiza anul viitor cu ocazia aniversarii a 750 de ani de la prima atestare documentare a burgului MEDIASCH-MEDIAS -MEDGYES.Directia de cultura ,sport ,turism si tineret din cadrul Primariei Mun.Medias ne-a solicitat un proiect pana la sfarsitul lunii martie,iar creionarea lui a inceput inca din seara respectiva.
 
 
                
          PRESEDINTE I.P.A. REGIUNEA 1 SIBIU
 
              MARIAN DORIN DUMBREAN
 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Doriţi să deveniţi membru?